Врати в тъмна гама – интериорни и входни
Черна Интериорна Врата

Врати в тъмна гама – интериорни и входни

🕑 2 минути за четене Обновена на: 01 декември, 2022 в 14:39 часа

Повечето клиенти, когато избират интериорни врати търсят такива в по-светла гама. За да се разшири оптически обемът на тяхното жилище. Тъмната гама обаче пък е доста подходяща за къщи или апартаменти с по-голяма квадратура. Така ще придадат един по-класически вид на жилището си, а и ще се позапълни празното пространство с просто око погледнато. Все по-често на пазара се търсят врати в тъмна гама. Един от най-желаните цветове е цвят Венге. Класически цвят, който много лесно може да се съчетае с останалия декор на жилището.

Цветови варианти при интериорни врати

Освен него вече и голям интерес се проявява и към чисто черния нюанс. Можем да кажем, че е доста по-екстравагантен като избор, но пък е напълно класически цвят.

Например, на чиста стая боядисана в бяло или някакъв друг отенък на светлата гама, една тъмна врата ще придаде стил и класа.

Ако все пак обичате да експериментирате може и да съчетаете два различни цвята. За да си направите една много интересна врата за дома си. Например бяла каса с первази цвят Венге и крило в същия нюанс. Тогава ще имате един по-разчупен вид на интериорните си врати, а и със сигурност ще се забележи веднага от хората, които Ви идват на гости.

Друг вариант за интериорна врата в тъмна гама е, ако крилото има някакво остъкляване. Като то може да бъде в по-разчупена форма или класически квадрати. Изборът на стъкло също може да бъде по-различно като на пазара вече може да се намерят крила с какво ли не стъкло, матирано, чинчила, релефно, огледало /като така ще съчетаете 2 в 1 хем ще имате огледало в стаята си, хем ще имате различен модел интериорна врата/ или такова с принт.
На пазара вече се изработват врати по поръчка и съответно, ако желаете врата с принт сами може да си изберете какъв да бъде той.

С цел да не седи отсечен в цялостния декор, цветът венге е добре да се съчетава с поне малка част от интериора. Вече на пазара се предлагат дори алуминиеви врати в цветна гама. Това допълнително помага на клиентите да предпочетат този цвят дори за врата на баня. Едно обзавеждане на баня в бяло и черно и акцент тъмна гама врата + огледало от вътрешната страна на банята с лайсна в цвета на вратата не би ли била една съвършена комбинация?

Цветови варианти при входни врати

Входните врати в тъмна гама като венге отново и тъмен орех се набиват на очи отдалече. Строг и изискан вид, много са подходящи, ако се слагат метални табелки с имената на членовете от семейството или други надписи.

Изберете тъмната гама за дома си и разчупете всеобщото понятие, че те затварят оптически жилището, придайте му един нов, модерен и различен вид!

Сподели