Съвети, полезни при избор на блиндирана входна врата
Бяла Входна врата за дома

Съвети, полезни при избор на блиндирана входна врата

🕑 2 минути за четене Обновена на: 30 ноември, 2022 в 15:33 часа

Във времената, в които живеем трябва да сме много предпазливи и да успеем да защитим дома си по най-добрия начин. Най-доброто решение е сигурна блиндирана входна врата.
Ние ще ви дадем няколко съвета или по-скоро насоки на какво да обърнете внимание при избиране външна врата.

Има различни видове и варианти на блиндирани врати.

При блиндираните врати, трябва да имате предвид, колко е дебел самият метал. Колко заключващи системи има и на колко места влизат шиповете при самото заключване? Има ли бронировка на патрона, която ще послужи за по-голяма защита? Друго важно нещо, за този тип врати е самата шумо и топло изолация, която имат.

Единият вид пълнеж за шумо и топло изолация е тип „пчелна пита”. Той представлява ситно пресовани дървесни стърготини, които са обработени по иноативния начин наречен „пчелна пита”.

Изберете модел входна врата от тези, които са изработени външно с различни плоскости, най-добре от МДФ. Тези модели врати винаги са подсилени вътрешно с метален лист и/или метално оребряване, както и имат също материал за шумо и топло изолация.

Тук идва ред да изложим и другите важни материали, използвани в структурата на вратите. Те са полистирен (стиропор), полипропилен и полиуретанова пяна, както и минерална вата.

  • Полистиренът принципно до сега се е използвал повече за изолация на жилищни сгради, а вече и за изолация при изработването на врати.
  • Полиуретанът и полиуретановата пяна са лек порест материал и притежава добри топлоизолационни качества.
  • Последна, но не на последно място е изолацията от минерална вата. Това е специален материал, който най-добрият изолатор и има отлична топло и шумоизолация. Изработва се при много висока температура – 1600 градуса, чрез разтапяне на вулканични скали. Освен това, не гние и не изгаря.

Описание на врата

Изолационен материал и дебелина на крилото

Не само изолационния материал е важен, за да защитите дома си от студа и шума. Трябва да държите и крадците на далеч. Затова трябва да обърнете внимание на заключващата система, на бронировките на патроните, ако има такива.

Дебелината на крилото също има важно значение, тъй като колкото по-дебело е то, толкова повече материал съдържа, както и е по-добре изолирано.

Вече знаете, че освен да съчетаете външния вид на вратата с интериора на целия ви апартамент или с останалите вътрешни врати, трябва да обърнете внимание и на материалите, от които е изработена тя. Заключването, дебелината на крилото, материалите, които са използвани за направата ѝ, заключващите системи, както и материала за шумо и топлоизолация, който е използван са важни за защитата на вашия дом.

Сподели