Плътна или врата със стъкло да изберем за стаите в своя дом?
Алуминиева врата за баня - Бяла

Плътна или врата със стъкло да изберем за стаите в своя дом?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 30 ноември, 2022 в 16:15 часа

Днес ще се опитаме да избистрим колебанието на всеки, кое би било по-удачен вариант. Ще разгледаме, като пример, един средностатистически апартамент със стандартни помещения състоящ се от: коридор, хол/дневна, кухня, баня, тоалетна и спални помещения.

За помещение, като хол или дневна един модел на врата със стъкло, би бил особено подходящ. По принцип, избора им позволява проникване на естествена светлина в коридора. Нека вземем под внимание все пак, че повечето от тях, особено на апартаментите, не разполагат със светлина, но разбира се това може да се промени с избора на стъклени врати.

За помещения като кухня, също биха били изключително добър избор. Причината отново е същата. Особено, когато вратата е срещуположна на тази на хола, разделяйки ги антре. Разбира се, това е ако разполагате с обособена кухня, а не сте заложили на кухненски бокс.

От друга страна за помещения, като баня и особено тоалетна, горещо препоръчвам да изберете качествени алуминиеви врати. Те са водоустойчиви и ще издържат повече във времето. А и на пазара вече има красиви модели, които по нищо не отстъпват на стандартните интериорни врати.

Досега нищо ново, но не прибързвайте!

Подводното камъче,  всъщност са вратите на спалните. Голяма част от хората, които се грижат за интериора си сами се подвеждат в избора. Взимат под внимание само осветяването на така тъмния коридор и избират врати със остъкления. Много малко от тях биха се досетили, че светлината преминава двустранно. Да, коридорът ще бъде обсипан с естествената светлина влизаща от спалнята и естествено по-приветлив, но това е само едната гледна точка. От друга страна, това е и моментът, който повечето хора пропускат да обмислят, а имено пропускането на изкуствената светлина на коридора от осветителните тела към спалните помещения. Нали не искате, при всяко включване на осветлението, да се осветява и вашата спалня?

Разбира се всичко е много индивидуално, решението зависи изцяло от Вас.

Сподели