Интериорните врати – стил и съвършенство!
Стилни червени интериорни врати

Интериорните врати – стил и съвършенство!

🕑 2 минути за четене Обновена на: 01 декември, 2022 в 14:47 часа

Голямо предимство на съвременния свят е възможността да направим домовете си най-удобни, красиви и разбира се, безопасни. Един от най-важните елементи като декор, както и средство за защита неприкосновеността на личния живот, винаги са били интериорните врати. Те отдавна не изпълняват само чисто практическата си насоченост, а се превръщат в творческия плод на въображението на много от днешните дизайнери.

Стил на вратите

Моделът на интериорните врати може да окаже влияние върху дизайна на жилището. Можем да съчетаваме и комбинираме различни стилове, но не трябва да забравяме, че при неправилна такава комбинация ще нарушим изцяло визията на дома. Например, ако поставим прекалено голяма врата, дори да е с елегантна фрезовка (орнаменти), може да създаде усещане, че стаята е малка, тоест оптически да намали пространството.

Отваряне на вратите

Обикновено вратите се отварят навътре към стаята. Хубаво е да преценим предварително как би изглеждало по-добре и най-удобно. Дали ще се отварят наляво или надясно зависи най-вече от заобикалящото ги пространство.

Рамки на вратите

Една неправилно монтирана рамка може да доведе до съществени дългосрочни разходи. Необходимо е да знаем, че трябва да бъде изработена от качествени материали и най-добре да се монтира от специалист, за да няма проблеми в последващата експлоатация.

Звуков рейтинг на вратите

Интериорните врати се делят на няколко класа, спрямо това колко голямо звуковото предаване позволяват, така нареченото STC (Sound transmission class). При него се измерва количеството шум / звук, който преминава през вратата. Колкото по-висока стойността STC, толкова по-малко количество звук преминава през вратата. За да преминава по-малко количество най-голяма роля играят материалите, от които е изработена. Например при 15 спокойно се чува нормална човешка реч и при затворени врати. При 41 е средната стойност. Над 60 означава, че вратата осигурява перфектна шумоизолация.

Сподели