Блиндираната входна врата – първото впечатление за нашия дом
Блиндирана входна врата модел Т904 от Дорман Велико Търново

Блиндираната входна врата – първото впечатление за нашия дом

🕑 2 минути за четене Обновена на: 30 ноември, 2022 в 15:54 часа

Блиндираната входна врата е първото нещо, което гостите виждат, когато ни посещават и съответно тя формира голяма доза от първото им впечатление за жилището ни и за самите нас като личности. Нашият дом е огледало на самите нас. С преминаването през входната врата, ние разкриваме част от нашия „свят”.

Входната врата в миналото

Освен това, в миналото най-важна е била сигурността, докато в днешни дни отделяме голямо внимание и на това как изглежда – дали е в унисон с цялостната концепция за визията на нашия дом. Друг важен момент е и ефективността – това колко добре изолира жилището от външните условия – предпочитани са моделите, които имат висок клас на шумо- и топлоизолация.

Блиндираната входна врата е част, както от интериора, така и от екстериора на дома, затова в себе си трябва да съчетава качество, устойчивост и не на последно място – естетически външен вид.

Блиндирана врата Ale Door 402, цвят Sunta

Входната врата в момента

За радост на потребителите днес на пазара има голямо разнообразие от модели. Има метални врати и такива с метален лист, но облицовани с MDF-панели за по-приятна визия. Обикновено те са с различни орнаменти, които създават завършен вид.

Има модели с активни и пасивни шипове, които предпазват крилото от избиване, или с тристранно заключване. Добре е патроните на входната врата да имат бронировка за по-голяма сигурност – те ни предпазват от нежелана намеса.

Важно е да обърнем внимание и на изолацията. За да спестим електроенергия доста надежден тип пълнеж са минералната вата и полистиренът. Важно е вратата да има праг и уплътнения. За да спира нахлуването на студен или респективно топъл въздух в жилището. И не на последно място – за да изглежда входната ни врата елегантна, трябва да обърнем внимание на обкова. Дръжките и шпионката трябва да допълват цялостната картина.

За да получим желания краен резултат при обзавеждането на нашия дом, входната врата трябва да е в хармония с интериора и разбира се, да е стабилна и сигурна.

Сподели