Най-доброто решение за входна врата под стандартната цена!
Входна врата за къща

Най-доброто решение за входна врата под стандартната цена!

🕑 2 минути за четене Обновена на: 30 ноември, 2022 в 16:24 часа

Ако отдавна е дошло време да смените старата си входна врата, но все още не успявате да отделите от семейния бюджет достатъчно средства, за да закупите нова и качествена врата, ето няколко съвета от нас.

Първо е добре да определите на какво държите и какви са сегашните недостатъци на старата ви външна врата.

  • Дали е важен само външния вид?
  • Уплътнява и изолира ли добре от атмосферните влияния?
  • До колко надежден е заключващия механизъм?
  • Обкова на старата врата здрав ли е и искате ли на новата да е качествен?

Определете приоритетите си дали да обновите старата входна врата

Ако само външния вид е това което ви притеснява, много лесно можете да освежите старата си входна врата. Може да я боядисате като следвате необходимите стъпки за това и след това да смените обкова. Така с много по-малко средства ще се сдобиете с нов облик на жилището си.

ВратаВ случай, че това не е достатъчно и намирате много пропуски относно входната врата – трака, скърца, не уплътнява добре, налага се да я блъскате, за да се затвори добре и заключи, тогава се налага подмяна с нова.

Най-изгодната цена може да получите, ако следите известно време пазара и се възползвате от някоя актуална промоция. Обикновено това са месеците преди и след активния сезон за ремонтни дейности. В месеците февруари – март или декември – януари най-често големите вериги стартират своите промоции. Още един плюс на закупуването в тези месеци е, че най-вероятно и монтажа ще ви бъде извършен в много по-кратки срокове поради по-малката натовареност.

Друго добро решение е да питате за блиндирана врата, която е с лек козметичен дефект. Такива врати са с поне 20% до 30% по-ниски цени от реалните. Много често дефекта е минимален и в никакъв случай не пречи на функционалността на вратата. Дори на момента да не разполагат в шоурума с такава врата може да оставите координати и да се свържат с вас при наличието на врата от този тип, от която се интересувате. Добре е да знаете посоката на отваряне и евентуално модела, който сте харесали.

Сподели